Hrănirea bebelușului nu este doar un simplu act de nutriţie, ci de asemenea oportunitatea de a arăta şi de a dărui copilului dumneavoastră toată dragostea pe care o aveţi pentru el într-un mod excepţional care nu se poate compara cu nimic altceva. O mamă care alege în mod conştient hrănirea naturală, clădeste legături emoţionale cu copilul, care pot fi determinante pentru dezvoltarea ulterioară a copilului mai ales pe plan emotional şi mai târziu în formarea sa ca fiinţă umană.
Tinerele mame, în general, nu realizează responsabilitatea pe care o au în sfera emoţională, care este atât de importantă în dezvoltarea copilului, atunci când iau decizia de a opri hrănirea de la sân.
Teoretic, mamele sunt înzestrate cu darul de a putea hrăni pe cale naturală. Forma sau mărimea sânului nu influenţează apetitul bebeluşului sau timpul de alăptare.
Nu e nicio noutate dacă vă spunem că producţia de lapte există de fapt în mintea dumneavoastră. Creierul produce doi hormoni care stimulează producţia de lapte: prolactin care obligă glandele mamare să producă lapte şi hormonul denumit oxitocină care stimulează contracţiile glandelor mamare permiţând astfel curgerea laptelui. Acest proces este susţinut şi stimulat de acţiunea de sugere a copilului. Foarte des, gândul de a alăpta sau atingerea feţei copilului în mod accidental cu sfârcul, pot transmite automat semnale creierului, initiând astfel procesul de producere a laptelui. De aceea alăptarea bebeluşului de câte ori acesta cere, este esenţială pentru eficacitatea procesului – în timpul sucţiunii, copilul asigură reglarea cantităţii de lapte în funcţie de nevoile sale. Este foarte important pentru dumneavoastră să fiţi liniştită, calmă, concentrată în timpul alăptării în ciuda tuturor inconvenientelor care probabil pot apărea de-a lungul primelor zile sau săptămâni după naştere. Fiţi atentă ca bebeluşul să prindă sfârcul aşa cum trebuie. După câteva momente vă veţi alătura cel mai probabil cercului de mame care susţin alăptarea drept una dintre cele mai frumoase experienţe din viaţă.
Când este necesar să pompaţi laptele din sân?
Cel mai bun lucru pentru bebeluş este atunci când acesta poate să fie alăptat direct de la sân. Există totuşi situaţii când nu este posibil iar dumneavoastră veţi lua decizia să pompaţi laptele din sân şi să hrăniţi copilul cu sticluţa (amintiţi-vă că laptele pompat are aceleaşi calităţi). Se întâmplă de asemenea ca inconvenientele pe care le experimentaţi să vă motiveze să luaţi decizia de a vă mulge.
În acest caz pompa de piept este foarte utilă şi vă uşurează munca.Vă prezentăm o listă cu câteva cazuri care pot determina mamele să aleagă metoda mulgerii:
- existenţa laptelui excesiv (acest lucru se întâmplă de obicei între a doua şi a cincea zi după naştere) – pompând laptele excesiv ajutaţi bebeluşul să prindă sfârcul mai uşor şi mai bine;
- dacă sfârcul se ascunde în piept când pauza dintre alăptări este prea mare, pompaţi o cantitate mică de lapte şi veţi observa că sânul se va înmuia, se va relaxa iar sfârcul se va expune din nou permitând bebeluşului să-l poată prinde corect;
- când aveţi prea puţin lapte şi vă întrebaţi dacă trebuie să recurgeţi la la altă alternativă de nutriţie – pompând laptele cu ajutorul pompei de sân Canpol babies veţi stimula lactaţia şi veţi creşte cantitatea de lapte produsă;
- dacă după ce aţi alăptat simţiţi că pieptul nu a fost golit în totalitate – folosind pompa de piept vă veţi proteja sânii împotriva stagnării laptelui, iar bebeluşul poate fi hrănit între mesele obişnuite cu laptele muls, dacă consideraţi că nu este sătul.
Vă este frică de colici?
Există soluții!
Adesea mamele sunt stresate la începutul alăptării, de colici. Și pe bună dreptate! Nu e ușor să îți petreci ore bune lângă un bebeluș care plânge non-stop.
Noi vă propunem o soluţie.
Biberonul Haberman este un produs patentat, creat special pentru copilaşii care suferă de colici.
Este prevăzut cu un sistem special datorită căruia cel mic nu mai înghite aer şi implicit, nu va mai suferi de colici, biberonul nu „leneveşte” bebeluşul, permite hrănirea alternativă.
Tetina rămâne plină cu lapte indiferent de poziţie sau unghiul de inclinare a sticlutei
Spre deosebire de alte biberoane, în tetina biberonului Haberman se creează o încăpere separată care se menţine continuu plină cu lapte în timpul hrănirii. Aerul este împins din tetină în sticlă şi nu se amestecă cu hrana din tetină închisă etanş din care bebeluşul se hrăneste. Acest lucru previne înghiţirea aerului odată cu hrana. Hrana din tetină este separată complet de cea din biberon.
Cantitatea mică de hrană din tetină nu generează presiune mare, astfel că hrana nu curge din tetină din inertie ci doar dacă cel mic suge. Bebeluşul este nevoit să depuna efortul corespunzător unei hrăniri naturale (la sân) pentru a se hrăni.
Biberonul Haberman este uşor de asamblat şi creat ca raspuns la nevoile mămicilor.
La crearea acestui biberon special, s-a ţinut cont atât de nevoia eliminării colicilor cât şi de necesitatea creării unui biberon intuitiv, uşor de curăţat şi rapid de asamblat într-un mod igienic, chiar şi la ora 3 dimineaâa.
* Testarea biberonuluiHabermana inclus un grup de 30 de bebeluşi cu vârste cuprinse între 0 – 18 luni.