fbpx

Cum să amenajezi în mod creativ camera de joacă a copilului?

Mediul de joacă al copilului ar trebui să îi încurajeze creativitatea și divertismentul, dar totodată ar trebui să fie practic și funcțional. Crearea unei camere de joacă frumoase și funcționale, care să răspundă nevoilor copilului nu este o sarcină ușoară, dar nici imposibilă. Trebuie adus în discuție și faptul că mediul de joacă al copilului nu ar trebui să fie doar pentru joacă, ci poate fi un spațiu minunat și liniștitor în care micuțul se poate relaxa, poate petrece timp alături de părinții săi, se poate implica în activități creative și, în cele din urmă, își poate face temele.

Iată câteva idei care vă pot ajuta să amenajați un mediu de joacă grozav care să îl bucure pe copil și să îi îmbogățească copilăria:

Utilizați o combinație de depozitare modulară

Rafturile reprezintă o modalitate excelentă de a obține spațiu de depozitare suplimentar, ceea ce este atât de necesar în mediul de joacă al copilului sau în dormitorul său. O combinație de depozitare modulară de sine stătătoare poate transforma întreaga cameră. Astfel, veți putea depozita jucăriile, cărțile, temele, proiectele și toate comorile copilului. Indiferent dacă doriți o combinație de depozitare impresionantă care să devină un punct focal sau poate vă doriți un design mai discret care să se integreze în amenajare fără niciun efort, cu siguranță veți găsi un model care se potrivească spațiului și stilului personal. Din magazinul euroartonline.ro veți putea achiziționa apoi cutii, cufere și tăvi din lemn pentru o depozitare creativă a tuturor lucrurilor copilului.

Combinați camera de joacă cu dormitorul copilului

Atunci când spațiul de care dispuneți nu vă permite să îi amenajați copilului un dormitor și un mediu de joacă separat, nu vă rămâne decât să combinați aceste camere într-una singură. Pentru ca micuțul să beneficieze de cât mai mult spațiu de joacă, puteți proiecta un pat supraetajat. Astfel, veți economisi spațiu și veți obține mai multă flexibilitate pentru a amenaja mediul de joacă și de relaxare al copilului.

Încurajați creativitatea copilului cu un perete de tablă

Un perete cu tablă în camera de joacă a copilului îi va oferi ore în șir de distracție. Creativitatea este de neprețuit și se va merita pe deplin ca micuțul să dispună de un spațiu cât mai mare pe care să scrie și să deseneze. Puteți achiziționa o tablă sau un autocolant tip tablă pe care îl puteți lipi cu mare ușurință pe orice perete doriți. Veți mai avea nevoie de o cretă tradițională, însă puteți achiziționa și pixuri cu cretă pe care le puteți găsi într-o gamă și mai diversă de culori. O mare varietate de materiale artistice și creative veți găsi și pe euroartonline.ro pentru a-i oferi copilului un mediu de joacă pe gustul lui și pentru a-i susține totodată creativitatea.

Optați pentru o paletă monocromatică

Când vine vorba de amenajarea unei camere de joacă pentru copil, indiferent că aveți băiat sau fată, este util să optați pentru o paletă de culori predominant neutră. Dacă alegeți o schemă în care predomină o singură culoare, atunci folosiți texturi și modele în aceeași nuanță. Puteți alege, de exemplu, un fundal simplu pentru a expune lucrările de artă colorate ale copilului. Oferiți celui mic cantitatea ideală de stimulare de care are nevoie optând pentru texturi diverse și punând accentul pe nuanța predominantă, atât și în ceea ce privește culoarea pereților, cât și culoarea pieselor de mobilier și a celorlalte lucruri majore. Veți obține astfel un refugiu creativ și confortabil, unde copilul se poate juca toată ziua.

Nicolae Mariana

Nicolae Mariana

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie