fbpx

Este Invisalign potrivit pentru adolescenţi? Iată ce trebuie să ştii

Nu este floare la ureche să creştem un copil ajuns la vârsta adolescenţei. Nu doar că trebuie să ne asigurăm că se comportă bine la şcoală, că se implică în activităţi extracurriculare, că îşi gestionează schimbările bruşte de dispoziţie, dar totodată imaginea de sine este mai puternică ca oricând.

Prin urmare, dacă adolescentul are nevoie de un tratament ortodontic şi i s-a recomandat Invisalign, iată câteva avantaje şi dezavantaje bine de ştiut:

De ce specialistul a recomandat Invisalign? Aparatele dentare Invisalign prezintă mai multe avantaje. În primul rând, sunt practic invizibile, ceea ce reprezintă un mare avantaj mai ales în situaţiile sociale. În al doilea rând, Invisalign poate fi scos pentru a lua masa, pentru a servi o băutură şi pentru efectuarea igienei orale. În al treilea rând, adolescentul nu va trebui să se prezinte la cabinetul de ortodonţie la fel de des pe cât ar fi necesar dacă ar purta un aparat dentar convenţional. În cele din urmă, pentru că Invisalign înseamnă practic un set alcătuit din doi aliniatori detaşabili, realizaţi din plastic moale, de calitate medicală, este cu mult mai confortabil decât oricare alt tip de aparat dentar.

La ce vârsta poate începe copilul să poarte Invisalign? În general, aparatele dentare Invisalign sunt potrivite pentru copiii care şi-au dezvoltat toţi dinţii permanenţi. Asta se întâmplă de obicei la vârsta de 12 ani, plus sau minus câţiva ani.

Cum funcţionează Invisalign? Aşa cum s-a menţionat deja, aparatul dentar Invisalign reprezintă un set format din doi aliniatori personalizaţi, care sunt prevăzuţi cu un punct albastru care se estompează atunci când aliniatorii trebuie schimbaţi. Fiecare set de aliniatori trebuie purtat, de regulă, timp de două săptămâni, urmând apoi să fie schimbat cu un nou set de aliniatori, care va aplica o cantitate mai mare de presiune asupra dinţilor pentru a-i deplasa şi mai mult spre poziţia ideală. Acel punct albastru care se estompează pe măsură ce aliniatorii sunt utilizaţi vă asigură că adolescentul îşi poartă aparatul şi nu uită de el.

Ce se întâmplă dacă adolescentul îşi pierde un aliniator? Dacă adolescentul pierde un aliniator înainte de a fi înlocuit la fiecare două săptămâni, trebuie să discutaţi cu specialistul în ortodonţie. Sunt şanse ca ortodontul să îi permită adolescentului să facă trecerea la noul set de aliniatori dacă vechiul set a produs schimbările necesare sau poate vă poate oferi o reducere pentru a achiziţiona un aliniator de înlocuire.

Câte ore pe zi este necesar ca adolescentul să poarte aparatul Invisalign? Invisalign va oferi rezultate de succes doar dacă pacientul va purta aliniatorii cel puţin 20-22 de ore în fiecare zi. Invisalign corectează treptat alinierea dinţilor şi îi deplasează spre poziţia corectă. Presiunea exercitată de aliniatori este cea care corectează alinierea necorespunzătoare a dinţilor. Deşi în primele zile de la purtarea aparatului, adolescentul va simţi o mică cantitate de disconfort, este important ca el să continue să poarte aliniatorii cel puţin 22 de ore pe zi.

Copilul poate îndepărta aliniatorii doar în timpul meselor, dacă doreşte să bea oricare alt lichid în afară de apă şi pentru a realiza rutina de igienă orală de dimineţă şi seară.

Nicolae Mariana

Nicolae Mariana

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie