fbpx

Jucăriile din lemn – cele mai recomandate pentru cadourile de Crăciun

Fiecare părinte dorește să susțină cât mai eficient dezvoltarea copilului său, inclusiv curiozitatea și creativitatea sa. În acest sens, jucăriile sunt cele mai recomandate, deoarece atrag atenția copilului și îl mențin concentrat o perioadă mai lungă de timp.

Jucăriile din lemn – cele mai recomandate pentru cadourile de Crăciun

Cu alte cuvinte, atunci când se joacă, copilul învață lucruri noi și se dezvoltă din punct de vedere cognitiv, fizic, dar și emoțional. Potrivit psihologilor educaționali, jucăriile din lemn sunt cele mai benefice pentru dezvoltarea celor mici, întrucât le stimulează curiozitatea și creativitatea, dar totodată le îmbunătățesc nivelul de concentrare. Faptul că sunt sigure și naturale reprezintă un alt avantaj important. În schimb, jucăriile din plastic sunt fabricate din materiale potențial dăunătoare, care pot cauza probleme de sănătate. Unele jucării, în special cele de calitate îndoielnică, prezintă margini ascuțite care pot cauza răni sau piese care se desprind cu ușurință, reprezentând astfel un pericol de sufocare. Desigur, jucăriile din plastic măresc cantitatea de deșeuri din plastic de care parcă nu mai reușim să scăpăm niciodată. În schimb, jucăriile din lemn sunt durabile, pot fi igienizate cu ușurință, pot fi reciclate sau păstrate pentru viitoarea generație.

Dacă doriți să vă răsfățați copilul cu jucării noi de Crăciun, iată avantajele pe care le prezintă jucăriile din lemn:

Jucăriile din lemn sunt atrăgătoare

Jucăriile din lemn sunt disponibile în varianta natur, dar și în variante colorate, cu diferite forme și dimensiuni. Jucăriile colorate sunt în special foarte atrăgătoare în ochii celui mic, iar pentru a le oferi culori frumoase, producătorii folosesc diferite tipuri de vopsea non-toxică. Este un fapt psihologic că lucrurile colorate sunt mai atrăgătoare pentru copii, așa că puteți opta pentru jucării integral vopsite sau doar cu mici pete de culoare. Explorați jucăriile din lemn din magazinul euroartonline.ro, acolo unde veți găsi jucării pentru copiii de toate vârstele. În ultimul timp, se pune foarte mult accentul pe utilizarea jucăriilor din lemn pentru că s-a descoperit că jucăriile din plastic pot provoca întârzieri de dezvoltare. Majoritatea jucăriilor din plastic sunt foarte nenaturale, stridente și îndeplinesc prea multe funcții – au luminițe, scot tot felul de zgomote și îndeplinesc și alte funcții printr-o simplă apăsare de buton. La prima vedere, astfel de jucării par foarte încântătoare, dar provoacă întârzieri de dezvoltare tocmai pentru că suprastimulează copilul. În mod ideal, copilul ar trebui să se joace cu jucăria după cum îi dictează propria sa imaginație, nu să lase jucăria să îi dicteze ce să facă cu ea. Iar dacă nu îl suprastimulează, atunci jucăria va fi aruncată și uitată după câteva utilizări. Din momentul în care copilul îi va învăța toate funcțiile, jucăria nu va mai reprezenta nicio surpriză.

Jucăriile din lemn acomodează copilul cu lumea reală

Cele mai multe jucării din lemn sunt realizate sub formă de obiecte reale, tocmai pentru ca cel mic să cunoască obiectele din lumea reală. Pe euroartonline.ro veți găsi o gamă largă de jucării din lemn, de la zornăitoare, instrumente muzicale, jucării de tras și până la căsuțe de joacă și seturi de construit din lemn. Cu toții ne-am jucat la un moment dat cu jucării din lemn și poate ne aducem aminte senzația plăcută pe care o simțeam atunci când țineam jucăria în mână. Lemnul este un material naturale, moale, confortabil, așa că jucăriile din lemn oferă celor mici o experiență din lumea reală, pe lângă faptul că îi ajută să își dezvolte abilitățile vitale.

Înainte de a face cunoștință cu obiectele reale și de a fi conștient de ele, copilul intră mai întâi în contact cu jucăriile, de aceea jucăriile din lemn sunt atât de recomandate. Jucându-se cu ele, copilul devine mai conștient de lumea exterioară, iar acesta este un pas uriaș în dezvoltarea sa.

Nicolae Mariana

Nicolae Mariana

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie