fbpx

Ce jocuri educative sunt recomandate pentru copiii de 3 ani

Jocurile  educative au rolul de a dezvolta abilităţile fizice şi psihice ale copilului, de a-i dezvolta comunicarea, de  a-l ajuta  să se descopere pe sine şi să înţeleagă lumea înconjurătoare.

Deoarece rolul jocurilor educative este acela de a susţine copiii în dezvoltarea abilităţilor, Asociaţia Psihologilor din România recomandă ca  atunci când se aleg, acestea  să fie  selectate după aportul pe care îl aduc dezvoltării.  Jocurile educative pentru copiii de 3 ani, îi vor stimula  să  vorbească, să socializeze, să-şi înţeleagă şi să-şi manifeste emoţiile,  să găsescă soluţii în faţa unor obstacole.

De asemenea, specialiştii recomandă ca părintele să  ţină cont de înclinaţiile copilului şi de gradul lui de dezvoltare, atunci când procură jocuri educative. Jocurile educative ar trebui să acopere o paletă cât mai largă  de activităţi, susţinând dezvoltarea şi învăţarea, creativitatea, imaginaţia, dar şi comunicarea şi socializarea. Copiii de 3 ani se vor bucura de o bună dezvoltare fiind angrenaţi în jocuri de rol, de construit, în jocuri creative şi de perspicacitate.

Nicolae Mariana

Nicolae Mariana

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie