fbpx

De ce nu doarme noaptea un copil de 3 ani

Vârsta de 3 ani, reprezintă o etapă de transformări pentru micuţ, acestea având impact asupra comportamentului şi a obiceiurilor copilului. Părinţii se pot confrunta cu o serie de contexte solicitante, în care copilul de 3 ani ridică o serie de probleme.

Una dintre acestea este trezitul peste noapte, plânsul în timpul somnului sau chiar lipsa totală a somnului pe timpul nopţii. Conform studiilor publicate de Sleep Foundation, cauzele pot fi multiple. De la disconfortul fizic, generat de un anumit context medical, cum ar fi năsucul înfundat, o erupţie dentară sau alte probleme respiratorii, până la temeri survenite în urma modificării rutinei de somn, separării sau schimbării mobilierului, toate pot genera lipsa somnului sau somnul agitat.

De asemenea, un copil de 3 ani poate avea coşmaruri sau poate suferi de somnambulism, fapt ce afectează calitatea somnului. La 3 ani, un copil nu va dormi bine noaptea dacă este mult prea agitat, dacă nu şi-a făcut somnicul de prânz sau dacă urmează un tratament medicamentos

Nicolae Mariana

Nicolae Mariana

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie