fbpx

Câtă vitamina C este recomandată pentru un copil de 4 ani

Vitamina C are numeroase beneficii pentru organism, indiferent de vârsta la care este administrată. Pentru un copil de 4 ani, doza de vitamina C recomandată este de 25 mg/zi. Ca părinte, e important să știi faptul că vitamina C se găsește în mai multe alimente, multe dintre ele fiind cu siguranță pe placul celui mic: portocale, kiwi, căpșuni, ananas, fructe de pădure. Se găsește și în legumele verzi, ardei roșu, ardei verde, cartofi dulci sau suc de roșii.

Poate te întrebi de ce are nevoie un copil de 4 ani de vitamina C. Acidul ascorbic este recunoscut pentru faptul că ajută la întărirea sistemului imunitar, îl protejează pe cel mic împotriva răcelilor, reduce riscul de boli cronice, ajută la scăderea hipertensiunii, protejează împotriva bolilor cardiovasculare, ajută la îmbunătățirea memoriei, îmbunătățește vederea, îmbunătățește aspectul pielii și are și efecte care contribuie la scăderea în greutate dacă este cazul.

Copilul tău are nevoie de protecție în procesul de creștere, iar tu, ca părinte, trebuie să te menții informat și să afli ce îl poate ajuta pe acesta pentru a se dezvolta cât mai frumos cu putință.

Sursa: bioclinica.ro

Nicolae Mariana

Nicolae Mariana

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie