fbpx

Câte kg are un copil la 4 ani

De foarte multe ori ne întrebăm care e greutatea ideală în funcție de vârstă, iar mai ales când vine vorba de copii începem să comparăm și ceva nu ni se pare în regulă. Privește lucrurile cu calm și nu generaliza, ci învață că fiecare copil e unic în felul său și câteva kilograme în plus sau în minus nu înseamnă că există vreo problemă. Desigur, e bine să fim atenți și atunci când observăm schimbări majore să apelăm la un medic care să ne ajute.

Dacă totul este normal, trebuie să știi că greutatea unui copil diferă în funcție de sex și, evident, de trăsăturile acestuia. Spre exemplu, putem să ne orientăm după niște repere pe care le avem. La vârsta de 4 ani, specialiștii spun că un băiețel ar trebui să cântăreacă între 15,1 și 17,7 kg. Pe de altă parte, o fetiță în vârstă de 4 ani ar trebui să se încadreze între 14,6 și 17,4 kg. Desigur, aceste cifre sunt orientative, iar diferențele minore nu trebuie văzute ca o problemă.

Totuși, ține cont mereu de sfaturile medicilor, asigură-te că cel mic beneficiază de o alimentație corectă și sănătoasă și apelează la ajutorul specialiștilor dacă vreodată crezi că sunt probleme.

Nicolae Mariana

Nicolae Mariana

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie