fbpx

Ce învață copilul la 4 ani

Primii ani din viață sunt extrem de importanță în formarea unui om. Aceia sunt anii în care sunt conturate principalele trăsături, se pune o bază care îl va însoți în toată viața de adolescent și adult.

Tocmai de aceea, ca părinte trebuie să îi fii aproape și să îi înțelegi comportamentul pentru a-l modela într-o manieră armonioasă și sănătoasă. La vârsta de 4-5 ani, copilul începe să își formeze o personalitate. Poți să îl vezi râzând mai mult, suferind, creând și punându-și în practică imaginația. În această perioadă, copilul este mai zgomotos și mai activ, încercând mereu să capteze atenția celor din jur și să socializeze. Tot la această vârstă poate să dezvolte diverse temeri, însă el deja poate să asimileze informații și să discearnă lucrurile, asta dacă îți vei dedica timp pentru a-i oferi explicații și argumente.

Pe de altă parte, este vârsta la care el începe să fie mai conștient de propria persoană și e momentul în care va învăța să se spele singur pe dinți, să folosească toaleta fără a mai cere ajutor și chiar să se îmbrace.

Fiecare perioadă din viața copilului este fascinantă, iar datoria ta de părinte este să îi fii alături pentru a se dezvolta sănătos.

Nicolae Mariana

Nicolae Mariana

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie