fbpx

De ce este timid un copil de 4 ani

Timiditatea este o caracteristică destul de întâlnită în cazul unui copil de 4 ani. El pătrunde într-o lume cu totul și cu totul nouă pentru el, o lume în care întâlnește mereu schimbări și trebuie să se adapteze. Nu vorbim despre o afecțiune, ci despre o trăsătură de caracter care poate fi modelată în timp cu sprijinul părinților.

Un copil de 4 ani este timid pentru că se confruntă cu noutăți sau pentru că nu este obișnuit cu activități de grup, spre exemplu. Pot fi și alte cauze precum critici frecvente din partea adulților, ceea ce îl face să nu aibă încredere în sine, o predispoziție genetică sau lipsa unei legături strânse cu familia. În cele mai nefericite cazuri poate să fie vorba despre copii care se confruntă cu violență și un mediu stresant în familie.

Pentru a-i da celui mic încredere și pentru a-l ajuta să socializeze este nevoie de o familie construită pe valori sănătoase, unde să existe comunicare și posibilitatea fiecărui membru de a se exprima liber. Înconjurat de iubire și protecție, cel mic va trece cu siguranță peste orice obstacol.

Sursa: romedic.ro

Nicolae Mariana

Nicolae Mariana

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie