fbpx

De ce merge pe vârfuri un copil de 4 ani

Mersul pe vârfuri la un copil de 4 ani nu înseamnă întotdeauna o problemă. În foarte multe cazuri în primii ani din viață cei mici obișnuiesc să meargă în acest mod. Motivele pot fi diverse, de la o oarecare teamă în fața necunoscutului, mai ales atunci când se schimbă suprafața pe care calcă, dar și graba sau neatenția și dorința de a nu-și pierde echilibrul.

Desigur, dacă problema persistă și copilul de 4 ani nu scapă de acest obicei, trebuie să fii atent la o serie de factori și în cazul în care aceștia sunt prezenți e recomandat să apelezi la un medic pediatru care să te îndrume. E necesar să vorbești cu medicul în cazul în care copilul merge pe vârfuri aproape tot timpul, are mușchii rigizi, este necoordonat și dezechilibrat, ridică obiectele prea lent sau își pierde o parte din abilitățile motorii dobândite deja.

Totuși, nu este cazul să te panichezi în cazul în care mersul pe vârfuri apare rareori și nu devine un obicei. E bine să îl înveți pe cel mic să facă mișcare încă din primii ani, să meargă la plimbare pe jos și să se joace cu alți copii.

Sursa: doc.ro

Nicolae Mariana

Nicolae Mariana

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie