fbpx

Ce Invata Copiii La Clasa Pregatitoare?

Clasa pregătitoare este primul an din ciclul primar al învățământului obligatoriu în România, iar programul de învățământ este conceput pentru a pregăti copiii pentru învățarea formala din clasele primare. Printre cele mai importante subiecte pe care copiii le învață în clasa pregătitoare se numără:

  1. Alfabetul și citirea: În clasa pregătitoare, copiii învață literele alfabetului și încep să citească cu ajutorul învățătorului.
  2. Scrierea: Copiii învață să scrie literele, cuvinte și propoziții.
  3. Matematica: Copiii învață numerele, forme geometrice simple, adunarea și scăderea, estimarea și recunoașterea valorilor monetare.
  4. Științele naturii: Copiii învață despre animale, plante, părți ale corpului uman, sezoane, timpul și elemente simple de geografie.
  5. Arta și muzica: Copiii învață despre muzică, culori, forme și pot crea proiecte artistice.
  6. Abilități sociale: Copiii învață să coopereze, să interacționeze cu alți copii și să își exprime emoțiile.
  7. Exerciții fizice: Copiii învață să se miște și să se joace prin activități fizice, cum ar fi dansul și jocurile sportive.

Clasa pregătitoare este importantă pentru dezvoltarea copiilor și îi ajută să își formeze abilități sociale, intelectuale și emoționale importante pentru a reuși în viitorul lor academic și personal.

bogdan.modreanu

bogdan.modreanu

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie