fbpx

Cât Durează Sarcina?

Durata sarcinii în mod normal este de 40 de săptămâni, sau aproximativ 9 luni, numărate de la data primei zile a ultimei menstruații a femeii. Această durată este împărțită în trei trimestre, fiecare durând aproximativ 3 luni.

Este important de menționat că durata sarcinii poate varia și că nașterea poate avea loc înainte sau după termenul așteptat, cu câteva săptămâni. De obicei, nașterea înainte de termen (înainte de săptămâna 37) este considerată prematură și poate fi asociată cu riscuri și probleme de sănătate pentru copil. În cazul în care sarcina depășește termenul așteptat, medicul poate recomanda inducerea nașterii pentru a evita eventualele probleme de sănătate pentru copil sau mamă.

De asemenea, durata sarcinii poate varia și în funcție de circumstanțele individuale, cum ar fi vârsta, starea generală de sănătate a mamei și a copilului, istoricul medical și altele. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră obstetrician-ginecolog pentru a înțelege mai bine durata și evoluția sarcinii în cazul dumneavoastră.

bogdan.modreanu

bogdan.modreanu

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie