fbpx

E Posibilă Sarcina După Menstruație?

În general, este puțin probabil să rămâneți însărcinată după menstruație, dar nu este imposibil. Ciclul menstrual tipic al unei femei durează aproximativ 28 de zile, iar ovulația apare de obicei în jurul celei de-a 14-a zi a ciclului, dar acest lucru poate varia de la o femeie la alta.

Dacă ați avut un ciclu menstrual regulat și ovulația a avut loc în jurul celei de-a 14-a zi, iar menstruația a început în jurul zilei a 28-a, șansele de a rămâne însărcinată după menstruație sunt extrem de scăzute. Cu toate acestea, în cazul unor cicluri neregulate, ovulația poate avea loc într-un moment imprevizibil, iar uneori poate avea loc chiar și în timpul menstruației.

În plus, este important de reținut că sperma poate supraviețui în tractul reproducător feminin timp de până la cinci zile. Deci, dacă aveți contact sexual în timpul menstruației și ovulația are loc la scurt timp după terminarea menstruației, este posibil să rămâneți însărcinată.

În general, este important să folosiți metode de contracepție sigure dacă nu doriți să rămâneți însărcinată. Consultați medicul dumneavoastră pentru a discuta opțiunile de contracepție potrivite pentru dvs.

bogdan.modreanu

bogdan.modreanu

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie