fbpx

Poate Afecta Candida Sarcina?

Da, infecția cu Candida (cunoscută și sub denumirea de infecție cu drojdie) poate afecta sarcina. Infecția cu Candida este cauzată de o creștere excesivă a ciupercii Candida albicans, care este prezentă în mod obișnuit în vagin și în alte părți ale corpului. În timpul sarcinii, nivelurile ridicate de estrogen pot crește riscul de infecție cu Candida.

Infecția cu Candida poate cauza simptome neplăcute, cum ar fi mâncărime, arsură și secreții vaginale. În plus, această infecție poate duce la complicații în timpul sarcinii, cum ar fi nașterea prematură sau creșterea riscului de infecții ale tractului urinar.

Tratamentul infecției cu Candida în timpul sarcinii este important pentru a preveni complicațiile și pentru a reduce simptomele neplăcute. Există diferite opțiuni de tratament, inclusiv creme sau supozitoare antifungice sau medicamente orale prescrise de medicul dumneavoastră. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice tratament, deoarece unele medicamente pot fi nesigure pentru sarcină. De asemenea, medicul dumneavoastră poate oferi sfaturi cu privire la măsurile preventive pentru a preveni recurența infecției cu Candida.

bogdan.modreanu

bogdan.modreanu

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie