fbpx

Se Poate Confunda Sarcina Cu Un Chist?

Da, este posibil să se confunde sarcina cu un chist ovarian sau cu alte tipuri de chisturi pelvine. Chisturile sunt umflături pline cu lichid care se pot dezvolta în ovare sau în alte părți ale corpului. Acestea pot fi asimptomatice sau pot provoca simptome, cum ar fi durere abdominală, balonare, greață sau disconfort în timpul raporturilor sexuale.

Unele dintre simptomele sarcinii timpurii, cum ar fi greața, oboseala și durerile de sân, pot fi similare cu simptomele unui chist ovarian. În plus, în unele cazuri, sarcina poate fi asociată cu formarea unui chist, cunoscut sub numele de chist corpus luteum. Acesta este un tip de chist ovarian care se dezvoltă după ce ovulul a fost eliberat din ovar și poate fi detectat pe o scanare transvaginală.

Dacă sunteți îngrijorată că aveți un chist ovarian sau că poate fi confundat cu o sarcină, este important să discutați cu medicul dumneavoastră. Medicul vă poate evalua simptomele, vă poate face o examinare fizică și poate comanda teste și imagini pentru a determina dacă aveți un chist ovarian sau o sarcină.

bogdan.modreanu

bogdan.modreanu

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie