fbpx

Cum să avem succes cu școala de acasă – 4 pași practici

SUMAR:

  • Faceți cercetări pe cont propriu
  • Obțineți sprijin de la un grup local de educație la domiciliu
  • Amenajați zona de educație la domiciliu
  • Definiți programul de educație la domiciliu
  • Concluzii
  • Resurse despre „Cum să avem succes cu școala de acasă – 4 pași practici”

Școlirea de acasă a copiilor noștri nu este o modalitate de educare apărută în contextul pandemiei de Coronavirus. Pe tot parcursul acestei perioade predominate de pericolul virusului, școlirea acasă a apărut din necesitate, pentru ca micuții de grădiniță și școlarii să poată ține pasul cu programa școlară și să dobândească abilitățile academice necesare. Totuși, metoda școlirii de acasă a început să fie adoptată cu ani în urmă de un număr tot mai mare de familii dintr-o varietate de motive.

În general, cei mai mulți părinți considerau metodele de predare ca fiind fie demodate, fie prea rigide sau incompatibile cu ceea ce își doreau pentru copiii lor. Școala de acasă este o decizie care trebuie foarte bine cântărită înainte de a fi adoptată. În afară de timp, care este principalul element, veți mai avea nevoie de resurse, de pasiune și de alte tehnici prin care să vă asigurați că școlirea de acasă este mai eficientă decât cea tradițională. Totuși, nu trebuie să stabiliți de la început un plan de desfășurare al lucrurilor foarte rigid. Întotdeauna, vor apărea schimbări, modificări, ceva mai bun sau alte strategii care vor facilita școlirea de acasă, așa că puteți adopta această decizie și fără să aveți toate detaliile puse la punct., conform businessinsider.com.

Faceți cercetări pe cont propriu

În orice moment, puteți începe să faceți cercetări pe cont propriu în ceea ce privește educația acasă, indiferent dacă cel mic încă nu merge la grădiniță sau dacă deja merge la clasa a II-a. Unii părinții consideră că sfârșitul unui an școlar este un moment bun pentru a demara cercetările pe cont propriu, deoarece vor avea suficient timp pentru a analiza și evalua toate detaliile și pentru a iniția educația acasă din toamnă, la fel cum procedează instituțiile de învățământ tradițional. Încercați să citiți cât mai multe informații despre ceea ce înseamnă școala de acasă, citiți cărți, discutați cu familiile care deja au adoptat această metoda a școlirii, contactați sau alăturați-vă unei organizații locale de educație la domiciliu.

Cu cât ești mai bine informat cu privire la varietatea de opțiuni existente, cu atât îți poți rafina dorința de a-ți școli copilul de acasă. Prin intermediul cercetărilor efectuate pe cont propriu, vă veți da seama mai bine de ce doriți să luați această decizie, ce anume vă împinge, ce efect va avea școlirea de acasă asupra întregii familii și care vă sunt așteptările în privința rezultatelor pe care le veți obține. Încercați să nu vă lăsați copleșiți de frustrare dacă nu înțelegeți tot ceea ce auziți sau citiți. Important este să analizați suficient toate plusurile și minusurile și să nu luați în grabă decizia școlirii copilului de acasă.

Cât timp vă faceți cercetările pe cont propriu, aveți grijă să luați în considerare și care sunt regulilele și reglementările privind educația la domiciliu. Acestea nu sunt reguli standard, ci variază de la o țară la alta. Este posibil să fie necesar să depuneți o declarație anuală prin care să vă anunțați intenția înainte de a începe școala la domiciliu, precum și un plan individualizat de educație la domiciliu. De asemenea, poate fi necesar să păstrați un tabel cu prezențe și, eventual, să prezentați rapoarte trimestriale. Copilul va trebui să participe la testele standardizate., conform thedeliberatemom.com.

Obțineți sprijin de la un grup local de educație la domiciliu

Sunt șanse să găsiți în aria în care locuiți un grup sau o organizație care v-ar putea oferi informații valoroase privind educația la domiciliu sau poate veți găsi chiar online un grup cu acest specific. Astfel, veți lua legătura cu familii care deja vă pot oferi răspunsuri la multe dintre întrebările pe care le aveți, care vă pot arăta cum funcționează educația la domiciliu în cazul lor și care vă pot oferi câteva sfaturi de mare ajutor, la care poate nu v-ați gândit.

Puteți afla informații despre activități adecvate vârstei la care ar fi posibil să participe copiii, cum ar fi sport, fotbal, tabere, înot, și așa mai departe. Puteți afla și dacă există mici cluburi care s-ar potrivi intereselor copiilor sau dacă se organizează diferite ateliere tematice. În timpul întâlnirilor săptămânale, părinții pot opta să predea un subiect, cum ar fi o limbă străină, nutriție sau științe. Aveți posibilitatea de a completa școlirea acasă cu educație de la distanță (iată aici prima grădiniță online din România, cu programe foarte bine stabilite pentru grupa mică și grupa mare)., conform ebook.onlinefreetrial.xyz.

Amenajați zona de educație la domiciliu

Este indicat să vă gândiți la cel mai potrivit loc din casă unde veți putea să vă îngrijiți de educația copilului. Poate fi vorba de masa din bucătărie, de o cameră mică, de o debara pe care o puteți transforma în birou sau poate veți avea nevoie să achiziționați un birou, o tablă. O suprafață goală de perete poate fi utilizată pentru a lipi orarul, tot felul de programe, calendare și proiecte finalizate. Amenajați zona de educație într-un mod cât mai util și mai plăcut. Puteți cumpăra dulapuri și rafturi pentru depozitarea manualelor, a caietelor și a fișelor de lucru. Coșurile și cutiile sunt utile pentru depozitarea consumabilelor.

Veți mai avea nevoie de un plan de educație pe care îl puteți crea pe cont propriu adaptat la nevoile și înclinațiile copilului sau îl puteți achiziționa. Un astfel de plan de învățământ ar trebui să includă manuale și cărți de lucru tradiționale care acoperă principalele abilități academice – citirea, scrierea, aritmetica -, dar puteți include și abordări mai individualizate. Puteți participa și la târgurile de educație și de carte unde veți găsi o varietate de publicații și de instrumente care facilitează educația la domiciliu., conform youtube.com.

Definiți programul de educație la domiciliu

Pentru a pune la punct un program complet de educație la domiciliu, în primul rând va trebui să stabiliți obiective specifice. Cu toate că fiecare copil are ritmul propriu de dezvoltare și învățare, este bine să vă gândiți, mai ales în primul an când totul este o mare necunoscută, la ce anume doriți să realizați. Cu toate că abilitățile academice sunt deosebit de importante, va trebui să luați în calcul și alte aspecte, cum ar fi unde va face copilul educație fizică sau cum va socializa cu alți copii. Luați în considerare importanța activităților extracurriculare, cum ar fi cursuri de muzică, de șah sau de limbi străine.

Acum că știți care vă sunt obiectivele, puteți crea un plan. Acest plan vă ajută să fiți organizați și să continuați să respectați tot ceea ce ați notat pentru a vă atinge obiectivele. Achiziționați o agendă și luați în considerare modul în care doriți să separați programul academic de celelalte subiecte care nu fac parte din sfera academică și cum veți structura materia de la o săptămână la alta. Este important să vă faceți timp pentru excursii, plimbări în natură, vizite la grădina botanică și grădina zoologică, și așa mai departe. Una dintre părțile cele mai plăcute ale educației la domiciliu este aceea că oricând puteți să vă adaptați programul la nevoile copilului., conform nheri.org.

Concluzii

Educația la domiciliu implică și câteva capcane. Cele mai multe familii care practică școlirea de acasă subliniază problema izolării, motiv pentru care este bine să vă alăturați unui grup local de educație la domiciliu și să vă înscrieți copilul la cursuri extracurriculare. Pericolul izolării nu îi vizează doar pe copii, ci și pe părinți, căci și aceștia trebuie să se conecteze cu alți părinți care își școlesc copiii de acasă. O altă capcană este aceea de a adopta o programă prea complicată. Cel mai adesea, este bine să începeți cu pași mici și simpli, pentru a vă descurca pe termen lung și pentru ca micuțul să fie avantajat de metoda școlirii de acasă. În cele din urmă, nu țineți morțiș la planul pe care l-ați stabilit, ci încercați să vă adaptați din mers, ținând cont atât de nevoile și cerințele copilului, dar și de propriile abilități de părinte-profesor., conform ebook.onlinefreetrial.xyz. Apelând la învățarea de acasă, plusurile privind flexibilitatea, adaptabilitatea, programul de studiu, trebuie menținute tot timpul atât pentru copil, cât și pentru părinte.

Resurse despre „Cum să avem succes cu școala de acasă – 4 pași practici”

  1. businessinsider.com
  2. thedeliberatemom.com
  3. ebook.onlinefreetrial.xyz
  4. youtube.com
  5. nheri.org

Dr. Mihutescu Valeria

Dr. Mihutescu Valeria

Medic Primar

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie