fbpx

Jucăriile Kitchen Craft, excelente pentru sănătatea și starea de bine a copiilor

Din cele mai vechi timpuri, mâncarea a fost o parte influentă a vieții noastre, așadar va constitui o parte importantă și din viața copiilor noștri. Modul în care pregătim mâncarea, felul în care o servim în viața de zi cu zi și de sărbători și chiar și poftele specifice fac parte din cultura noastră alimentară. Fiecare familie are un stil de viață unic, un tipar și o moștenire care influențează modul în care sărbătorește și experimentează viața.

Un aspect imens al fiecărei culturi și al fiecărei vieți include mâncarea. S-ar putea spune că fiecare familie are o cultură alimentară unică și este important pentru dezvoltarea corectă a copilului ca această cultură alimentară să fie cât mai diversificată și sănătoasă. În general, cultura alimentară se transmite de la părinți la copii și se formează în mare măsură prin atitudini și reacții la mâncare, astfel încât a forma o cultură alimentară sănătoasă pentru întreaga familie înseamnă a exprima o atitudine pozitivă față de alimentele sănătoase, exceptându-le totodată pe cele dulci sau foarte sărate. Asta poate însemna și ignorarea culturii alimentare a societății, care poate influența copiii prin interacțiunile lor cu publicitatea, televiziunea și filmele.

Pe de altă parte, sunt și instrumente care pot influența în mod pozitiv atitudinea celor mici față de hrană. Ei trebuie să știe că hrana este o parte minunată a vieții și că se pot bucura de viață și cu ajutorul alimentelor. Dacă cei mici vor aprecia de la o vârstă fragedă gustul bogat și culorile superbe ale legumelor și fructelor, sunt șanse mari să adopte un regim alimentar sănătos pentru tot restul vieții. Printre acele instrumente care influențează copiii în mod pozitiv când vine vorba de mâncare se numără joaca, în special cu jucării precum sunt cele propuse de Kitchen Craft și pe care le puteți găsi în magazinul online mami.md. Este vorba despre jucării interactive și captivante care le va cultiva dragostea pentru mâncare a copiilor.

În esență, pentru a crea o cultură alimentară pozitivă, educația este critică. Prin urmare, vă puteți învăța copiii de unde provine mâncarea lor, cum anume este produsă, ce înseamnă mâncarea de sezon și care sunt acele produse care provin din regiunea proprie. Asta ar putea implica să faceți împreună tot felul de excursii la ferme, să mergeți la piață sau la târguri de alimente, să îi învățați să grădinărească și să le oferiți explicațiile necesare atunci când sunteți la magazin.

O altă modalitate excelentă este aceea de a găti împreună cu cei mici. Gătirea alimentelor de la zero le permite copiilor să dezvolte atitudini sănătoase față de hrană, deoarece îi învață cum este preparată mâncarea. De asemenea, îi împiedică să fie pretențioși, deoarece ei sunt cei care controlează ceea ce consumă atunci când știu care sunt acele ingrediente folosite pentru pregătirea mesei. În plus, abilitatea de a găti este una necesară în viață și este bine să fie dezvoltată de la o vârstă cât mai mică. Dacă încă nu vă puteți implica micuțul în pregătirea meselor, atunci îi puteți oferi jucăriile Kitchen Craft, încurajând astfel jocul de rol, în care el poate interpreta rolul unui părinte care gătește masa pentru familia sa sau poate rolul un chef care inventează o mâncare delicioasă de legume sau care pregătește cel mai mare tort pentru seara de Crăciun.

Nu în ultimul rând, este recomandat să mâncați împreună. Atunci când luați masa împreună, aveți ocazia de a-i demonstra că atitudinea proprie față de mâncare este una pozitivă. Încercați să vă reuniți familia la cină și să transformați acest moment într-un ritual, servind masa în tihnă, fără televizor deschis și fără telefoane mobile la îndemână, discutând despre cum s-a desfășurat ziua și bucurându-vă de mâncare, conform https://www.healthychildren.org/.

Andreea Rosu

Andreea Rosu

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie