fbpx

10 variante să reglezi nivelul trigliceridelor

Colesterol bun, colesterol rău, grăsimi saturate și grăsimi nesaturate. Uneori, se pare ca ai nevoie de un program pentru a ține evidența tuturor ”jucătorilor” de grăsime din povestea bolilor de inimă.

Dintr-un anumit punct de vedere, trigliceridele sunt cel mai ușor de înțeles. Pur și simplu, trigliceridele sunt grăsimi care se găsesc în sânge și care sunt folosite pentru a furniza energie pentru organism. Dacă ai trigliceride suplimentare, acestea sunt depozitate în locuri diferite, pentru a putea fi folosite în momentul prielnic. Nivelurile ridicate ale trigliceridelor au fost asociate cu posibilitatea de a dezvolta boli de inimă. Numai că semnificația nivelului ridicat al trigliceridelor și cât de mult ajută scăderea lor în reducerea riscului de a dezvolta boli de inimă, nu este foarte clară pentru mulți specialiști.

Cu toate acestea, majoritatea medicilor, recomandă echilibru și cumpătare.

Cele mai bune variante de reglare a nivelului trigliceridelor

Principala modalitate de a regla nivelul trigliceridelor este prin adoptarea unei diete sănătoasă și prin efectuarea exercițiilor fizice.

Iată câteva reguli pentru care te pot ajuta să gestionezi nivelul trigliceridelor:

  1. Fă exerciții zilnice, de câte minimum 15 minute. Activitatea fizică poate reduce nivelul trigliceridelor.
  2. Slăbește aproximativ 5-10% din greutatea actuală. În cazul în care trigliceridele au un nivel crescut, e aproape sigur că persoana se confruntă și cu kilograme în plus. Persoanele cu o greutate sănătoasă sunt mai susceptibile de a avea niveluri normale de trigliceride. Grăsimea de pe burtă este asociată cu niveluri mai ridicate.
  3. Redu grăsimile saturate, grăsimile trans și colesterol din dieta ta. Aceste reduceri pot îmbunătăți nivelul trigliceridelor și pot ajuta la administrarea colesterolului. Mâncând mai puțini carbohidrați poți, de asemenea, reduce nivelul trigliceridelor.
  4. Evită consumul de alcool. S-a demonstrat că un consum regulat de alcool poate ridica nivelul trigliceridelor. Unele studii arată că mai mult de un pahar de alcool, pe zi pentru femei sau două pentru bărbați poate ridica nivelul trigliceridelor cu mult. Unii oameni cu trigliceridele crescute ar putea fi nevoiți să renunțe de tot la alcool.
  5. Mănâncă mai mult pește bogat în acizi grași omega-3. Studiile au demonstrat că peștii grași pot reduce nivelul trigliceridelor. Peștii grași  cum ar fi macroul, păstrăvul de lac, heringul, sardinele, tonul alb și somonul sunt bogați în omega-3. În cazul în care peștele nu este alimentul tău preferat, poți cere părerea medicului, care-ți poate recomanda suplimente de omega 3.
  6. Evită consumul de pâine, paste, gustări sărate, produse de patiserie, prăjituri, prăjeli sau băuturi alcoolice. Aceste alimente nu-ți oferă niciun beneficiu pentru sănătate și îți cresc nivelul de lipide din sânge. Le poți înlocui cu cereale integrale și alte alimente mai sănătoase.
  7. Renunță la fumat. Numeroase studii au demonstrat că fumătorii au dificultăți în a-și regla nivelul de trigliceride. Mai mult, acest obicei creează dificultăți atunci când vine vorba de a face mișcare.
  8. Bea cel puțin doi litri de apă pe zi. Dacă nu ești obișnuită cu acest lucru, poate fi destul de dificil, mai ales la început. Însă, încearcă să introduci apa treptat, în meniul tău, deoarece are numai beneficii pentru organism.
  9. Consumă alimente bogate în fibre. Ovăzul sau cerealele integrale pot absorbi grăsimea. Anumite legume (broccoli, spanac) și fructe (mere, portocale) sunt aliați de nădejde în lupta împotriva nivelului ridicat de trigliceride.
  10. Odihnește-te. Relaxarea și odihna pot contribui cu succes la reglarea nivelului de trigliceride. Așadar, încearcă să găsești câteva minute pe zi în care să te relaxezi.

Sursă foto: marisajoyfit.wordpress.com

bogdan.modreanu

bogdan.modreanu

Distribuie

Facebook
WhatsApp
Email

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Distribuie